Veel voordelen, enkele aandachtspunten.

Het aanbod van gebruikte elektrische auto's wordt elke dag groter, maar waar moet u precies op letten als u een gebruikte elektrische auto koopt? Hoe kiest u een auto waar u nog jaren plezier aan beleeft en altijd op kunt rekenen? Lees er hier meer over.

U ziet meteen de voordelen van elektrisch rijden:
  • Rijden zonder lokale emissies.
  • Ervaar aangenaam rijcomfort.
  • Bespaar op gebruiks- en onderhoudskosten.
  • Profiteer van fiscale voordelen.
  • Krijg toegang tot elke zero-emissiezone (ZE-zone).
  • Keuze uit ruim aanbod direct leverbare elektrische occasions.
Waar u op moet letten bij de aankoop van een occasion elektrische auto:
  • Kies een auto met een actieradius die past bij uw autogebruik.
  • Check altijd de conditie van de batterij.
  • Controleer of auto en batterij worden gedekt door een goede fabrieks- en occasiongarantie.
  • Laat u informeren over de laadmogelijkheden.

Kies voor de zekerheid van een Mercedes-Benz Certified auto.

Een Mercedes-Benz Certified elektrische occasion kopen hoeft geen avontuur te zijn. Met Mercedes-Benz Certified bent u zeker van een auto Ún batterij in topconditie, voor jarenlang comfortabel rijplezier.

24 maanden garantie.

Elke Mercedes-Benz Certified occasion wordt standaard geleverd met twee jaar garantie met een maximum van 200.000 km. In deze periode blijven uw kosten dus beperkt tot het reguliere onderhoud, dat voor een elektrische occasion overwegend lager is. Naast de Certified garantieperiode is er ook nog de batterijgarantie van Mercedes-Benz - zo rijdt u jaren onbezorgd.

Batterij in topconditie.

Een batterij in topconditie is van doorslaggevend belang bij elke elektrische auto. Ook op dat gebied kunt u bij Mercedes-Benz Certified rekenen op volledige transparantie. Daarom wordt voor elke elektrische Mercedes-Benz Certified occasion auto de batterij zorgvuldig gecontroleerd.

Ontdek alle zekerheden van Certified

Een elektrische occasion kopen? Let beslist hierop.

1. De conditie van de batterij.

Check beslist de conditie van de batterij van de beoogde Mercedes-Benz Certified elektrische occasion. Vraag uw dealer daarom altijd naar het meetrapport zodat u niet alleen het percentage kunt zien, maar ook hoe dat is bepaald. Hoogspanningsbatterijen van Mercedes-Benz Certified elektrische occasions behouden door de jaren heen doorgaans het grootste deel van hun capaciteit. Bij een Mercedes-Benz Certified elektrische occasion komt u alvast nooit voor verrassingen te staan, want u kent bij aankoop altijd de staat van de batterij.

De garantie op de batterij.

Garantietermijnen verschillen van automerk tot automerk en soms van model tot model. Bij Mercedes-Benz heeft elke nieuwe elektrische auto 8 jaar batterijgarantie (met een maximum van 160.000 km) of zelfs 10 jaar (met een maximum van 200.000 km) voor de EQE en EQS. Koop bijvoorbeeld een Mercedes-Benz Certified EQA van 2 jaar oud, met 60.000 km op de teller en u geniet naast de algehele Certified-garantie van 24 maanden ook nog van 6 jaar (met een maximum van 100.000 km) garantie op de batterij.

De laadmogelijkheden

Wie elektrisch rijdt, wil overal snel kunnen opladen. Ook wie geen thuislader bij zijn woning heeft, kan tegenwoordig gemakkelijk onderweg of op de bestemming opladen bij de vele openbare laadpunten, en er komen er elke dag nieuwe bij. Als pionier in duurzaam rijden biedt Mercedes-Benz laadoplossingen voor thuis en onderweg. Via Mercedes me Charge laadt u bij meer dan 300.000 publieke laadpunten in heel Europa groene stroom, tegen aantrekkelijke tarieven. En het laden gaat vlot: bij snelladers laadt u de batterij van elektrische Mercedes-Benz modellen in ongeveer 30 min. op tot 80%.

De restwaarde.

Terwijl er vroeger nog wat onzekerheid was over de restwaarde van elektrische auto's, is er nu geen twijfel meer. Voorwaarde is wel dat u kiest voor kwaliteit. De goede reputatie van Mercedes-Benz geldt ook voor de Mercedes-Benz Certified elektrische occasions, die ook na jaren gebruik nog goed in de markt liggen. Dus over de latere inruilwaarde hoeft u zich geen zorgen te maken.

Fiscale voordelen en financiering.

Rij elektrisch, profiteer van fiscale voordelen.

Zo betaalt u tot en met 2024 geen Motorrijtuigenbelasting (MRB). In 2025 krijgt u 75% korting op de MRB en vanaf 2026 betaalt u het normale tarief. Als u zakelijk een occasion elektrische auto koopt, zijn er weer andere regelingen beschikbaar, zoals de MIA en VAMIL. Daarnaast is de bijtelling op volledig elektrische auto's nog steeds lager dan die op auto's met verbrandingsmotor, waarbij het zakelijk bovendien zeer interessant kan zijn om een elektrische Mercedes-Benz Certified occasion aan te schaffen, want de bijtelling voor oudere bouwjaren is aanmerkelijk lager dan nu. Verder bieden sommige lokale overheden, steden en gemeenten nog extra subsidies. Uw Mercedes-Benz Certified dealer vertelt u graag meer over de subsidie voor een occasion elektrische auto en alle andere voordelen.

Profiteer van een gemakkelijke financiering.

Met aantrekkelijke financieringsmogelijkheden maken wij de aankoop van uw Mercedes-Benz Certified elektrische occasion nog gemakkelijker. Rijdt u prive? Met onze Financiering (huurkoop) kiest u voor vaste maandbedragen. U kunt de financiering volledig op uw persoonlijke situatie en wensen afstemmen.

Meer over dit aanbod

Zelfstandig ondernemer? Volledig elektrisch is aantrekkelijk.

Kies als zakelijke klant voor een Mercedes-Benz Certified elektrische occasion en u profiteert van verschillende voordelen. Tot en met 2024 betaalt u geen Motorrijtuigenbelasting (MRB). In 2025 krijgt u 75% korting op de MRB en vanaf 2026 betaalt u het normale tarief. Verder kunt u mogelijk profiteren van de fiscale regelingen MIA, VAMIL en KIA. Daarnaast is de bijtelling op volledig elektrische auto's nog steeds lager dan die op auto's met verbrandingsmotor, waarbij het zakelijk bovendien zeer interessant kan zijn om een Mercedes-Benz Certified electrische occasion aan te schaffen, want de bijtelling voor oudere bouwjaren is aanmerkelijk lager dan nu. Ook kunt u afschrijven op de laadpunten bij uw bedrijf. Tot slot bieden wij met Mercedes-Benz Operational Lease en Mercedes-Benz Financial Lease aantrekkelijke leasemogelijkheden voor bedrijven en zakelijke klanten.

Ontdek een breed aanbod aan Mercedes-Benz Certified elektrische modellen in verschillende segmenten, van compacte en ruime SUV's tot elegante limousines. Mercedes-Benz Financial Services staat klaar met aantrekkelijke leaseproducten op maat. Zo zet u gemakkelijk de stap naar elektrisch rijden met uw onderneming. Onze fleet experts helpen u graag verder.

Er is altijd een Mercedes-Benz Certified elektrische occasion die bij u past.

Bij Mercedes-Benz Certified vindt u een breed aanbod 100% elektrische Mercedes-Benz occasion Certified modellen. Van de compacte EQA en EQB tot de indrukwekkende EQE SUV en elegante limousines als de EQE en EQS: er is altijd een elektrische Mercedes-Benz Certified occasion auto die past bij uw gebruikswensen en uw budget. Ontdek alle modellen en ga gerust langs bij uw Mercedes-Benz dealer voor meer informatie.


Bekijk alle auto's